Wie ben ik

Al ruim twintig jaar ben ik actief als professioneel kunstenaar. Ik werk vanuit mijn ruim en licht atelier in de achtertuin van mijn huis, waar ik dagelijks te vinden ben. Typerend voor mijn werk zijn een open opstelling en veelzijdigheid. Dit laatste vertaalt zich niet alleen in een scala aan technieken die ik beheers (o.a. olieverf, kleurpotlood, zeefdruk, glasappliqué, pastel), maar ook in zeer uiteenlopende werken: portretten, thematisch werk, kunst in openbare ruimten en meubels.  Zowel in mijn eigen vrije werk als dat voor opdrachtgevers zoek ik altijd de grenzen van mijn kunnen op.

In mijn zoektocht naar het persoonlijk Wereldbeeld  verwijs ik graag naar de Franse filosoof Merlau-Ponty (1908-1961): “Als een werk geslaagd is heeft dit het merkwaardige vermogen zichzelf te onderwijzen (..) De schilder heeft slechts een beeld kunnen construeren. Men moet afwachten of dìt beeld voor anderen tot leven komt.” Ik herken dit: sfeer en beeld moeten iets oproepen, zodat dit ‘tot leven komt’. Mijn manier van werken vertoont (misschien daarom) ook raakvlakken met de surrealisten Delvaux en Magritte.

Vrij werk & in opdracht

Ik maak zowel vrij werk als in opdracht.

Kunst kopen, zie: https://www.feikedevries.nl/algemene-informatie/

en kunstkoopregeling: https://www.feikedevries.nl/galeriezaterdag/

Onder het kopje HOE OPDRACHTEN leg ik uit op welke manier ik in samenspraak met de opdrachtgever een kunstwerk maak.

Waar is mijn werk te zien?

Divers vrij werk en werk in opdracht hangt bij particulieren, bedrijven en instellingen. Een kleine greep: Gemeentehuis Joure, Provincie Huis Zuid-Holland, museum Horažďovice (Tsjechië) , kerken (Woubrugge en Joure), Stiltecentrum Borsthuis (verpleeghuis) in Hengelo

Eerdere exposities

Ik  exposeerde eerder in: Joure (museum), Ziekenhuis in Amstelveen, Groot-Brittannië (Woodbridge), Duitsland (Keulen), Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en recent in Laren, Naarden en België (Kortrijk). De laatste drie als één van de kunstenaars van de New Place Art Gallery in Den Bosch. Hier heb ik in oktober en november 2015 een solotentoonstelling gehad. In 2016 exposeerde ik in het museum van het stadje Horažďovice in Tsjechië. In 2018 had ik o.a. een grote overzichtstentoonstelling in Alphen aan den Rijn tgv mijn 20-jarig jubileum als kunstenaar. Eind 2019 exposeer ik in het museum van Woubrugge, zie Nieuws.

Thuistentoonstelling

In principe organiseer ik elk jaar een driedaagse expo in mijn eigen huis en atelier. Waarom een expo in eigen huis en atelier? De laagdrempeligheid! De ThuisTenToonstelling is niet alleen een mogelijkheid om te verkopen, maar juist ook om te laten zien waar je als kunstenaar mee bezig bent. Verder kun je zo persoonlijk je werk toelichten. Dus kijkers zijn meer dan welkom!

Door het atelier en het woonhuis aan elkaar te koppelen met een partytent, ontstaat er een mooie exporuimte van zo’n 110 m2.

Virtuele expositie

Omdat er in de coronatijd weinig of geen expositie-mogelijkheden zijn, heb ik een virtuele ‘gallery’ laten maken. Er is nu een expo van pasteltekeningen en binnenkort een fototentoonstelling van een jonge fotograaf.

124Adresgegevens

In Woubrugge. Als je het dorp binnenkomt wijst een bord aan de Bateweg de richting naar de Van Eeghenstraat 28.

De ingang van het atelier is achterom!

Andere belangrijke gegevens:

Tel.: 0031-172-519105

W: www.feikedevries.nl

E: kunst@feikedevries.nl

BTW-nummer: NL 001231316B91

Kamer van Koophandel, nummer: 27341549

En het meest handig is een abonnement op de nieuwsbrief Sjoch! Hierin staat allerlei informatie over nieuw werk, schetsen, opdrachten, kunst in het algemeen e.d. Je kunt je abonnement eenvoudig stoppen: www.feikedevries.nl/sjoch

Hoewel ik meestal in mijn atelier te vinden ben, is het toch verstandig om bij een bezoek vooraf even te bellen: 0172-519105

Opleiding

Kunstacademie ‘Vredeman de Vries’, destijds in Leeuwarden.

Grafisch ontwerper LOI Leiderdorp

SONY DSCCopyright

Lid van Pictoright, Amsterdam

Links

Waar haal je je kunstenaarsmateriaal en krijg je beste tips:

Creatieve cursussen waar o.a. ik tips en ideeën geef:

Verkoopsites: Op deze sites sta ik met een aantal kunstwerken om via deze kanalen ook te verkopen.

  •  

Kunstenaarsvereniging (lid van):

Museum Woubrugge:

Andere kunstdisciplines: